Обвиняват двама пловдивски полицаи за кражба на цигари

16:11, 12 юни 17 25 303 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

При съвместни действия на Окръжна прокуратура - Пловдив, следователи от Окръжна прокуратура - Пловдив и служители от дирекция „Вътрешна сигурност“ към МВР, са събрани доказателства за инцидент, възникнал на 27 май 2017 г.

В Пловдив, в района на бул. „Кукленско шосе“, двамата обвиняеми  чрез употреба на сила и заплашване – поставяне на белезници, нанасяне на удари и впоследствие връзване с т.нар. „свинска опашка“, са отнели от владението на Е.Х. микробус „Фолксваген“, натоварен със 75 мастербокса или 37 500 кутии цигари без акцизен бандерол, както и мобилен телефон.

Е.Х. е български гражданин, Двамата обвиняеми са полицейски служители, като Петър А. е служител от отдел „Криминална полиция“ към ОД на МВР-Пловдив, а Стефан М. е служител в „Общинска полиция“, Пловдив. Двамата са задържани за срок от 72 часа.

До момента са извършени множество процесуално-следствени действия - разпити на свидетели, претърсване и изземване, огледи, назначени са експертизи, както и са открити и приобщени по делото отнетия микробус и част от мастербоксовете.

Иззети са и други вещи, като веществени доказателства, съотносими към обвинението спрямо двамата. За престъплението, за което е предявено обвинението, по закон е предвидено наказание “лишаване от свобода” от 5 до 15 г. и възможност за конфискуване до една втора от имуществото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама