Добрич се побратими с руския град Нижни Новгород 

16:23, 12 юни 17 25 536 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На официална церемония днес бе подписан договор за побратимяване между Община Добрич и руския град Нижни Новгород. От българска страна подпис върху документа бе поставен от зам.-кметът по устройство на територията арх. Боян Коларов. 

В делегацията от Добрич участват още председателят на Общинския съвет Иво Пенчев и общинският съветник д-р Явор Милушев. 
Той е ръководител на българската делегация, която е в руския град за официално подписване на споразумението за побратимяване между Добрич и Нижни Новгород. 

Нижни Новгород е град в централна Русия, със старо наименование Горки, на 400 км от Москва, административен център на Приволжския федерален окръг и Нижеградска област.

С 1 266 871 жители Нижни Новгород е петият по населението град в Русия. Известен е с производството на автомобилите “Волга”. 
В града има повече от 600 уникални исторически, архитектурни и културни паметници. 

Нижни Новгород е град в централна Русия. Разположен е в местността, където се сливат реките Ока и Волга. Промишленото производство на града е в сферата на автомобилостроенето, корабостроенето и производство на въоръжение. В Горковския автомобилен завод работят 27 хиляди души (2009 г.)

Големи предприятия са корабостроителният завод „Красное Сормово“, самолетостроителният завод „Сокол“, Нижеградският машиностроителен завод, заводите за авиационно оборудване „Гидромаш“ и „Темпообменик“, заводът „Красная Етна“, „Термал“, заводът „НИТЕЛ“, заводът за свързочна апаратура „А. С. Попов“, Нижеградският завод „Г. И. Петровски“ и др. 

Тежката промишленост на града е представена от Нижеградския металообработващ завод, основан на базата на банкрутиралия Горковски металургичен завод. Строителната промишленост се осигурява от местни компании, които произвеждат строителни материали. Леката и хранително-вкусовата промишлености са представени от чорапено-трикотажни, кожено-обувни, шивашки предприятия, месокомбинати, заводи за колбаси, млекокомбинати, маслодобивни предприятия. Действат и редица предприятия от дървообработващата и полиграфската отрасли. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама