Пияни, дрогирани и без книжка продължават смело да шофират по пътищата

16:47, 12 юни 17 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От петък до днес 17 шофьори- нарушители попаднаха в полицейските арести и срещу тях са започнати бързи производства за извършените престъпления, предадоха от Областна дирекция на МВР - София . Първите петима нарушители са задържани в петъчния ден. Около 16.20 часа, на ул. „Цар Иван Шишман“,  служители на РУ- Ботевград извършили проверка за употреба на алкохол на 52- годишния В.Ц. от с. Скравена, управлявал лек автомобил „Фолксваген Поло. След като дрегерът отчел 1.49 промила, той бил задържан за срок до 24 часа.

Малко по-късно, на кръстовището на ул. „Александър Стамболийски“ и ул. „Дружба“, автопатрул на РУ- Годеч извършил проверка на лек автомобил „Фиат Браво“. След извършена справка в автоматизираната система за управление на административно- наказателната дейност станало ясно, че 43- годишният мъж Д.Д.  не притежава книжка и управлява в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние. Системният нарушител също е бил задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа.

Същата вечер, в с. Вакарел, при извършена проверка на лек автомобил „Рено Еспейс“ служители на РУ- Ихтиман задържали водача К.Т./41г./ от същото село, който шофирал смело колата си след употребата на 2.47 промила алкохол.

Сводката, предоставена от Областна дирекция на МВР - София, показва, че в петък по обед, при извършване на обход, служители на РУ- Костинброд предприели действия за спиране и проверка на мотопед. След подаден звуков и светлинен сигнал водачът е спрян и установено, че мотопедът е без регистрационна табела и той не притежава документи за собственост. На местопроизшествието е извършен оглед и за случая е уведомена районната прокуратура. В късните часове на деня в ареста на РУ- Костинброд попаднал и шофьор в нетрезво състояние. В с. Петърч, за употреба на алкохол бил тестван Н.К./39г./ от същото населено място, управляващ лек автомобил „Фиат Пунто. Уредът отчел 1.90 промила.

Други седем нарушители на правилата за движение по пътищата са задържани от нарядите на ОДМВР- София в съботния ден: Около 3.20 часа, на бул. „Малки Искър“, автопатрул на РУ- Етрополе проверил лек автомобил „Пежо“, управляван от С.И. от същия град. 19- годишният водач бил изпробван с дрегер и задържан за срок до 24 часа, след като уредът отчел 1.31 промила в издишания от него въздух.

Около 10.10 часа, на бул. „България“, служители на РУ- Самоков предприели проверка на мотоциклет „Пиаджо“ без регистрационна табела, управляван от неправоспособен 16- годишен местен младеж. От извършената справка станало ясно и че мотоциклетът не е регистриран по надлежния ред. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа. Около 13.20 часа, на ул. „Рилска малина“, самоковските полицаи проверили лек автомобил „Сеат Ибиза“, при което след извършен тест за употреба на наркотични и упойващи вещества, задържали водача. Уредът отчел, че 27- годишният Л.В. от Самоков управлява под въздействието на канабис. Половин час по- късно нарушител зад волана бил установен и на бул. „България“. 22- годишният самоковец И.Ш. е задържан за управление на лек автомобил „Фолксваген Голф“ без СУМПС, при условие, че през предходната година вече е наказван по административен ред за същото деяние с влязло в сила наказателно постановление.

Около 11.20 часа, на ул. „Хаджи Димитър“, служители на РУ- Сливница предприели проверка на мотопед без регистрационна табела, управляван от П.Б./57г./ от същия град. Водачът е задържан, след като от извършената справка се установило, че мотопедът не е регистриран по надлежния ред. Около 18.50 часа в полезрението на пътните полицаи попаднал и втори нарушител на правилата за движение. За срок до 24 часа е задържан И.Т./43г./, управлявал лек автомобил „Мицубиши“ с 1.73 промила алкохол, установено с техническо средство. По-късно вечерта, в с. Челопеч, автопатрул на РУ- Пирдоп спрял за извършване на проверка мотопед „Пегасус“ без регистрационна табела. В хода на извършената проверка станало ясно, че мотопедът не е регистриран по надлежния ред, а водачът П.Ц. от същото село, не само че не притежава СУМПС, но и е дръзнал да управлява двуколесното возило с 2.09 промила алкохол. 63- годишният нарушител е задържан с полицейска заповед за 24 часа.

Петима са нарушителите на пътя, задържани в неделния ден на територията на областта: Около 2.05 часа, в района на бензиностанция на ул. „Софийско шосе“, автопатрул на РУ- Годеч извършил проверка на лек автомобил „Пежо 306“, управляван от местния жител П.Д. 43- годишният водач бил тестван за употреба на алкохол, при което дрегерът отчел 1.70 промила в издишания от него въздух. Нарушителят е задържан в ареста за срок до 24 часа.

Служители на РУ- Костенец са задържали Ц.К./20г./ от с. Горна Василица, който управлявал мотоциклет „Ямаха“ нерегистриран по надлежния ред. След оглед на местопроизшествието моторът е иззет.

Късно същата вечер, автопатрул на РУ- Етрополе спрял мотопед „Симсон“ без поставена регистрационна табела. Униформените тествали водача П.Й./40г./ от Етрополе с дрегер, който отчел 1.96 промила. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа.

В късния следобед, в с. Злокучане, служители на РУ- Самоков извършили проверка на лек автомобил „Рено Клио“ с водач И.Х. от с. Драгушиново. 23- годишният мъж е задържан за срок до 24 часа, след като при извършената му проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, уредът отчел наличие на канабис в пробата му.

При извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген Голф“, служители на РУ- Сливница установили, че 44- годишният С.М. от същия град управлява с отнета книжка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама