НДК излезе с позиция относно образуваното досъдебно производство

16:57, 12 юни 17 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Както Topnovini.bg вече писа, образувано е досъдебно производство за нецелево разходване на средства във връзка с ремонта на НДК. Назначена е експертиза, заяви по-рано днес говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Ремонтът в НДК е във връзка с предстоящото българското председателство на Съвета на ЕС. По повод думите на Арнаудова, от НДК излязоха с официална позиция по казуса:

"Във връзка с потвърждението на прокуратурата за образувано досъдебно производство за НДК срещу неизвестен извършител уточняваме, че до момента НДК не е уведомен по официален ред за това досъдебно производство. Не са изисквани нито документи, нито информация от изпълнителния директор Мирослав Боршош. Той не е викан като свидетел.

Междувременно, в периода от започване на преустройството и адаптацията на сградата за целите на Председателството, в НДК са извършвани множество проверки от различни институции – Дирекция за национален строителен контрол, Главна инспекция по труда, Агенция за държавна финансова инспекция.

НДК застава категорично зад принципа на прозрачност на изразходването на публичните средства и е готов да съдейства на всички органи в предоставянето на информация по случая. 

НДК е една от най-прозрачно работещите институции, които с десетки публични прояви информира за подготовката на сградата за Председателството като част от цялостното ни разбиране за промяната в управлението на Двореца."

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама