Злато и бронз за русенските информатици на Националния пролетен турнир по информатика

17:02, 12 юни 17 25 521 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С един златен и три бронзови медала се завърнаха русенските информатици от Националния пролетен турнир по информатика. Негов домакин от 9 до 11 юни беше Пловдив.

Това съобщиха от ПМГ „Баба Тонка“ в Русе, откъдето в надпреварата участваха 8 ученици, с ръководители проф. Каталина Григорова и доц. Пламенка Христова от Русенския университет, както и Сюзан Феимова – старши учител по информатика и информационни технологии в училището. Учениците са възпитаници на ЦПЛР-Център за ученическо техническо и научно творчество-Русе.

Виктор Кожухаров от 8 А клас се класира на първо място в състезателна група C (8 клас) и бе удостоен със златен медал. Петър Няголов от 10 А клас зае трето място в състезателна група А (11-12 клас) и получи бронзов медал. Валери Станчев от 10 А клас се класира на трето място в състезателна група B (9-10 клас). Амер Панджаров от 5 А клас завоюва трето място в състезателна група Е (4-5) клас и спечели бронзов медал. Биляна Инджева от 8 А клас бе наградена с грамота за отлично представяне.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама