Ремонтират улици в Девня с 270 000 лева

17:21, 12 юни 17 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

270 000 лева е предвидила Община Девня за рехабилитация на уличната мрежа това лято, съобщи кметът Свилен Шитов на заседанието на местния парламент днес. Процедурата за избор на изпълнител ще завърши до десетина дни, след което ще се маркират най-проблемните пътни участъци, които трябва да бъдат ремонтирани.

До месец се очаква по сметката на общината да бъдат преведени около 2 милиона лева, които фалиралото предприятие "Полимери" дължи на местната хазна и трябва да бъдат изплатени след наскоро осъществената продажба на активите на дружеството. С част от тези средства също могат да бъдат финансирани улични ремонти, посочи Свилен Шитов, като уточни, че това не се отнася за постъпленията от такса "Смет", които могат да се харчат само за дейностите по чистота. По тази линия "Полимери" дължи на общината около 1 милион лева.

В отговор на питане за нарастващата популация на комари кметът заяви, че отдавна е възложил обработване на териториите срещу хвърчащите кръвосмучещи. От фирмата, която има сключен договор с общината за тази дейност, оправдават своето бездействие с честите валежи, които биха неутрализирали ефекта на използваните препарати. Затова е необходимо да минат няколко бездъждовни дни, след което да се пристъпи към пръскане, обясни Свилен Шитов.

С пълно единодушие Общинският съвет гласува 1000 лева финансова помощ за двойка от Девня с репродуктивни проблеми. По същия начин, но с повече въпроси и полемики, съветниците приеха счетоводните отчети за 2016 г. на градската поликлиника и на многопрофилната болница. Преди да освободят от отговорност техния управител, кметът поиска от него по-решителни действия за стабилизиране на финансовото състояние на двете дружества. Общината ще погаси напълно задълженията им към "Енерго-Про", чийто общ размер е 25 000 лева, стана ясно на днешната сесия.

Местният парламент избра и временен управител на новото предприятие "Обществено хранене", стопанисващо общинската кафе-сладкарница "КъртикЪ" в кв. "Повеляново". Начело на общинското дружество застава Радка Димитрова, която е с дългогодишен опит в хранително-вкусовия сектор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама