УСШ „Руси Бухтев“ в Разград е партньор по проект „Традицонни спортни игри за теб“

17:25, 12 юни 17 / Спорт 25 668 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В спортна зала „Лудогорец“ днес  зам.-кметът на Община Разград Ердинч Хасанов даде старт на проекта „Традиционни спортни игри за теб“, съобщиха от общинската администрация. 

Инициативата се реализира в три европейски държави - Италия, Румъния и България, като у нас партньор на събитието е Ученическата спортна школа „Руси Бухтев“ в Разград. В проекта участват 120 деца от 4 до 8 клас от основните училища в Разград и гимназиите. В продължение на една седмица всеки ден по два часа предиобед и два часа следобед учениците ще се запознават с различен спорт в различна училищна база. В ОУ “Отец Паисий“ ще играят волейбол, в спортна база „Лудогорец“ – бадминтон, в ПГИ “Робер Шуман“ – петанка, в ОУ “Васил Левски“ – тенис на корт, народна топка и подвижни игри. В обедните часове за малките спортисти е осигурен кетъринг.

Хасанов пожела на участниците в инициативата да спортуват повече, защото спортът спомага за интегриране на децата, за откриване на нови приятелства и ползотворно прекарване на свободното време Сред официалните гости на събитието бяха началникът на РУО-Разград Атанас Дончев и директорът на дирекция „АПОФУС“ в Областна администрация-Разград Иван Радушев.

Снимка: Община Разград

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама