Бисер Петков се срещна с френския си колега Мюриел Пенико

18:24, 12 юни 17 / Политика 25 279 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков се срещна с френския си колега Мюриел Пенико. Разговорът се състоя в рамките на 106-а Международна конференция на труда, която се провежда в Женева, Швейцария, съобщиха от МТСП. Това предаде БГНЕС.

Министър Петков представи приоритетите на българското председателство на Съвета на ЕС в областта на заетостта и социалната политика. Основните теми, които България ще постави в европейския дебат през първата половина на 2018 г., са бъдещето на труда, възможностите за подкрепа от Европейския социален фонд след края на програмния период 2014-2020, политиките за ранно детско развитие, интеграцията на хората с увреждания в обществото.

Постигането на икономически растеж и създаването на качествени работни места ще бъде основен акцент във всички области на политиката по време на председателство на България на Съвета на ЕС, каза министър Бисер Петков.

Двамата министри обсъдиха още задълбочаването на сътрудничеството между правителството на България и Франция в борбата срещу недекларираната заетост. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама