Христо Стоичков презентира детската Шампионска лига в Москва

18:40, 12 юни 17 / Спорт 25 425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Легендата на българския футбол Христо Стоичков презентира в Москва поредното издание на детската Шампионска лига. Носителят на Златната топка за 1994 бе специален гост на събитието, което се състоя в Дома на футбола в руската столица. На него присъстваха още посланика ни в Русия Бойко Коцев, както и инспекторът на Руския футболен съюз (РФС) в борбата с расизма Алексей Смертин, съобщи ТАСС, цитирана от БГНЕС.

„Бих искал да пожелая на децата успех в спорта и в учението. За да постигаш резултати спортът изисква саможертви, характер и дисциплина. През тази година се навършват пет години от създаването на турнира, в който аз участвам от самото му създаване. Щастлив съм, че с всяка година той става все по-силен, участват различни отбори, а играта се подобрява”, заяви Стоичков.

Детската Шампионска лига е създадена през 2013 година и се провежда под егидата на РФС. През тази година надпреварата съвпада с провеждането на Купата на Конфедерациите. ,Двубоите ще се проведат в четири града в Русия – Санкт Петербург, Москва, Сочи и Казан, като финалите ще бъдат от 12 до 15 август в Москва. Победителят в тях ще получи право да играе на международния финал, който ще се състои в София от 6 до 10 септември на стадион „Виваком Арена Георги Аспарухов”.

По време на официалната пресконференция за турнира Христо Стоичков обеща и специални награди за най-добрите играчи. „Ще направя всичко възможно да бъда на финалите в София, за да мога да изживея тази емоция с децата. Най-добрият футболист на турнира ще получи копие на моята „Златна топка”, а най-добрият реализатор – копие на „Златната обувка”, разкри легендата на България и Барселона. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама