Поне 10 ранени на остров Лесбос при днешния силен трус /подробности/

20:34, 12 юни 17 / Свят 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Един човек е загинал, а десетина други са ранени при земетресението с магнитуд 6.3 на гръцкия остров Лесбос, съобщи БГНЕС. 

Жертвата е жена на около 50 години, която е загинала при срутването на къщата й в село Вриса, след близо 7 часа под развалините. Съпругът й е оцелял и е сред ранените. От пожарната потвърдиха за смъртта на жената пред агенция АНА. Повечето от пострадалите са именно от това село, населено главно с възрастни хора, посочва телевизия ERT.  Десетки къщи са се срутили там, а улиците са блокирани от отломки заяви началникът на регионалната противопожарна служба Мариос Апостолидес.

Земетресението е усетено силно и в района Карабурун в турската провинция Измир, както и в гръцката столица Атина.

В третия по големина турски град Измир трусът е усетен в центъра на града и мнозина изпаднали в паника, но там няма сериозни последствия. В пострадалите райони на остров Лесбос бяха изпратени инженери от Атина да оценят щетите. Според сеизмолога Костас Папазакос ако бе на земята, а не в морето, земетресението щеше да има по-сериозни щети.

Според американския институт по геофизика епицентърът на труса е на 11 км южно от Пломари, на дълбочина 5.7 км. Той е бил между двата гръцки острова Лесбос и Хиос. Имало е два вторични труса с магнитуд 4.9.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама