Двама телефонни измамници от Плевен отиват в затвора

18:17, 13 юни 17 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Двама телефонни измамници  отиват в затвора след одобрени от съда споразумения, постигнати с Районната прокуратура в Плевен, съобщи пресцентърът на прокуратурата.

Съдът е наложил наказание от една година лишаване от свобода на Величко Г., който  на 7 януари тази година, успял да измами по телефона плевенчанка, от която успял да измъкне 1050 лева. Той я принудил да предостави парични средства на органите на полицията при провежданата специализирана полицейска операция за залавянето на лице, извършващо телефонни измами. Само няколко часа по-късно, той опитал по същия начин да измъкне от друга жертва 1 000 лв., но деянието останало недовършено по независещи от него причини.

 Величко Г. наказание ще излежи наказанието си при общ режим. Причинените имуществени вреди в размер на 1050 лв. са възстановени на пострадалото лице.

След внесен в съда обвинителен акт и постигнато в съдебна фаза споразумение другият мъж – Марио П., е осъден също за телефонна измама на две години лишаване от свобода при общ режим и конфискация на лек автомобил. Той се е признал за виновен за това, че през периода 12.08.2016 г. – 08.11.2016 г. в  Димитровград и в Плевен, представайки се за служител на полицията въвел в заблуждение различни лица, че участват в полицейска акция по задържането на телефонни измамници.

Така подсъдимият успял да набави за себе си  12 390 от потърпевш в Димитровград и се опитал да вземе 530 лв. от друга жертва в Плевен, но деянието останало недовършено по  независещи от дееца причини.

Споразуменията имат последици на влязла в сила присъди.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама