Над 190 американски законодатели обвиниха Тръмп в нарушение на конституцията

08:37, 14 юни 17 / Свят 25 259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Повече от 190 американски законодатели демократи внесоха иск срещу президента на САЩ Доналд Тръмп по обвинение в нарушение на основния закон на страната. Предаде БГНЕС.

Делото е заведено във Вашингтон. В исковата молба се посочва, че след встъпването си в длъжност Тръмп продължава да получава пари чрез фирмите си от правителства на други държави и нарушава конституцията.

Ищците изтъкват, че републиканецът Тръмп е запазил собствеността си върху компаниите и, за да избегне конфликт на интереси, е прехвърлил управлението им на тръстове, оглавявани от синовете му.

По-рано аналогичен иск подадоха прокурорите на щата Мериленд и федерален окръг Колумбия.

Сходен иск се разглежда от съд в Ню Йорк, в който ищец е обществената организация „Граждани за отговорност и етика във Вашингтон” (Citizens for Responsibility and Ethics in Washington, CREW), която обединява юристи и експерти по професионална етика.

Междувременно неодобрението на президента Тръмп достигна най-високата си точка от 60 процента, сочи допитване на социологическата агенция Gallup International.

Одобрение за Тръмп изразяват само 36% от анкетираните. Тръмп е първият президент, който през първите четири и половина месеца на поста е предизвикал толкова висок ръст на неодобрение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама