Дизайнер на принцеси и филмови звезди представи новата си колекция в Албена

09:46, 14 юни 17 / Любопитно 25 513 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Известният френски дизайнер Жан Люк Амслер представи най-новата си колекция по време на Модната фиеста в Албена, веднага след дефилето си в Париж, съобщи продуцентът Мариана Аршева.

Цялата колекция от 28 облекла беше предварително посрещната в Албена, а манекенките бяха избрани с мерки от световните дефилета. Основното, което имаха като изискване, продължава Аршева, е момичетата да са с височина над 1,8 м и да са над 18 години. Две от българските манекенки - Мисис България Бояна Йорданова и Крис Пасева от Варна, получиха покана да участват в ревюто на дизайнера в Париж на 27 септември, когато е Световната седмица на модата.

Амслер е изградил имиджа си като дизайнер при Ив Сен Лоран, Диор и Шерер. Колекцията му „Зовът на Париж” описва историята на френската жена, която си играе с дискретността, елегантността, модерността и с провокацията. Всичко е поставено в ултраженствена среда, където феминизмът е екстровертен и е оръжие срещу регресията на нашето общество относно правото да бъдеш свободен и различен, посочва Аршева. Злато, черно и червено са основните акценти в колекцията. За Амслер червеното, златното и среброто са символ на лукса, любовта и стила за жените по света. Неслучайно, най-известните му клиентки са принцеси, топзвезди и знаменитости по цял свят, като принцесата на Катар, Джери Хол и Изабел Аджани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама