Европейският парламент ще гласува днес резолюцията за Македония

11:18, 14 юни 17 / Свят 25 272 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Европейският парламент ще гласува днес резолюция за Македония, свързана с доклада на Европейската комисия от 2016 г. Тя е предложена от словенския евродепутат Иво Вайгъл и се очаква решението по нея да бъде взето съвместно със сходни документи за Косово и Сърбия, предаде БГНЕС.

По време на юнската сесия в Страсбург не е предвидено да се води дебат преди гласуването, тъй като евродепутатите вече обсъдиха доклада за ситуацията в Македония по време на майската сесия, след като преди това бе отложено гласуването, докато не се изясни политическата ситуация в страната.

С резолюцията, приета от Комисията по външни работи на ЕП през март, още веднъж се препоръчва започване на преговори за членство на Република Македония с Европейския съюз. Тогава с 54 гласа „за“ и осем „против“ Комисията прие текста. Това беше осмата позитивна препоръка на Европейската комисия за отваряне на преговори за членство на страната в съюза, но при условие за пълното изпълнение на договора от Пържино и допълнителните реформаторски приоритети на ЕК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама