Черногорската опозиция прекъсва бойкота на парламента

13:30, 14 юни 17 / Свят 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Депутатите от Демократичния фронт в парламента на Черна гора за пръв път след октомврийските избори ще участват в пленарно заседание на Скупщината, на което ще се обсъди въпросът за отнемане на имунитета на колегата им Небойша Медоевич, съобщи в. „Победа” като се позива на източници от опозицията, предаде БГНЕС.

По-рано специалният прокурор на Черна гора Миливое Катнич поиска Скупщината да снеме имунитета на Медоевич, който е един от лидерите на Демократичния фронт по подозрение, че е „оглявявал престъпна група, която е прала пари, за да финансиране на предизборната си кампания”.

В понеделник комисията по административните въпроси прие искането и го предаде за разглеждане от пълния състав на Скупщината.

Според медии, заседанието ще се състои през следващите 2 седмици и 18-те депутати от Демократичния фронт ще прекъснат бойкота, за да бранят имунитета на съпартиеца си.

По-рано лидерът на Демократичния фронт Андрия Мандич, чийто имунитет беше отнет през февруари заедно с този на Милан Кнежевич, призова магистрата Катнич да дойде в пленарната зала и го нарече „страхливец”.

Медоевич заяви, че опозицията е „жертва на гонения” от страна на управляващата Демократическа партия на социалистите на екс премиера Мило Джуканович. А Катнич, според Медоевич, иска да го арестува, защото разпространява информация „за престъпленията на прокурора”.

На изборите на 16 октомври четири опозиционни движения получиха общо 39 от 81 места в парламента. Мнозинство има Демократическата партия на социалистите заедно с традиционните си партньори от националните малцинства и малки партии. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама