Галин Григоров зам.-председател на „Еврорегион Данубиус“

16:48, 14 юни 17 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Областният управител на Русе Галин Григоров се срещна в Гюргево с председателя на местния Окръжен съвет Мариан Мина. Посещението е по покана на румънските партньори, а Григоров представи екипа си на домакините, съобщиха от Областна администрация – Русе.

От началото на месеца Григоров е и зам.-председател на Асоциация „Еврорегион Данубиус“. Самата асоциация вече 15 години подпомага създаването и развитието на партньорски екипи от двете страни на границата, които работят по различни трансгранични проекти, а също така и за културен обмен между България и Румъния.

На срещата са присъствали и Нина Кришу, префект на Окръг Гюргево и Лучиан Корозел, зам.-председател на Окръжен съвет Гюргево. Също така в срещата от българска страна са се включили заместник областните управители – Валентин Колев и Свилен Иванов.

По време на срещата председателят на Окръжен съвет Гюргево акцентира върху създадените добри връзки между двете институции, като изрази надежда тя да продължи в същия дух и в бъдеще. Доказателство за това са успешно реализираните проекти, стартирането на нов съвместен проект и степента на провеждана комуникация между Областна администрация Русе и Окръжен съвет Гюргево. Също така са обсъдени дейностите на комисиите между институциите в трансграничния регион, като се отчетоха и постигнатите резултати в областта на земеделието, здравеопазването, околната среда, социалните дейности и туризма. Ще бъде подписано и тристранно споразумение за сътрудничество между Областната администрация Русе, Окръжния съвет и Префектурата в Гюргево.

Посещението се проведе със съдействието на Асоциация „Еврорегион Данубиус“, като благодарности бяха изказани на изпълнителния ѝ директор, г-жа Лили Ганчева за подпомагането на трансграничните контакти.

Григоров използва случая да се запознае с обстановката на Дунав мост като видя, че е създадена добра организация за намаляване на задръстванията на граничния пункт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама