Камен Воденичаров представя „Майсторът на комедията“ във Варна

17:56, 14 юни 17 / Култура 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тази вечер от 19 ч., в поредната среща от проекта „Фестивална киноакадемия“, Камен Воденичаров ще разказва за учителя и студентите, достигнали до верните отговори в образованието и посланията в изкуството, стъпили понякога дори и на червения  килим и докоснали се до големите филмови награди. „Майсторът на комедията“ е документален разказ за ролята на личността на учителя в процеса на изграждане на бъдещето на творците на театъра и киното.


В университета „Карнеги Мелон“ в Питсбърг – САЩ, предстои дипломирането на най-новия курс млади таланти. Един от техните преподаватели, проф. Александър Илиев-Саша, специалист от България, им помага да намерят своя ключ към загадката „ А сега накъде?“


"Чумата във Венеция” от Фламинио Скала е спектакълът, който проф. Илиев подготвя с дипломиращите се студенти. Стилът е Комедия дел арте. Пиесата е история за опита за завладяване на средновековна Венеция от османския владетел Сюлейман Великолепни. Младата религия на пророка Мохамед обгражда чрез корабите на султана свободната и просперираща република. Ще успее ли завоевателят да покори града-държава? Това е въпросът на пиесата.
Ще успеят ли бъдещите актьори да покорят сърцата на зрителите по света? Това е въпросът на  студентите.
Коя е чумата на нашия век? Безпросветността, разликата в религиите, социалното неравенство, отсъствието на надежда и любов или липсата на чувство за хумор? Това е въпросът на филма.


„Фестивална киноакадемия“ е неформален образователен проект с трансгранична платформа за комуникации между млади кинокритици, амбицирани да развиват познанията си в света на седмото изкуство. Той се продуцира от екип на Фестивалния и конгресен център и е част от концепцията „Варна – Европейска младежка столица 2017”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама