Емоционален финал на сезона на „Свети Георги Победоносец“

07:00, 17 юни 17 25 421 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Хористите от „Свети Георги Победоносец“ при Общински младежки дом Русе представиха какво са научили през изминалия творчески сезон с традиционния си концерт през тази седмица.

Началото бе дадено с химна на народните будители – „Върви, народе възродени“. Диригентът на хора Мина Влайкова представи на аудиторията и на всички родители постиженията на хористите от началото на творческия сезон до сега. Не пропусна да отбележи и факта, че за толкова кратко време нейните възпитаници са успели да овладеят основните принципи в хоровото пеене, да станат част от концертния състав и да представят достойно града ни на различни форуми и конкурси в цялата страна.

Хористите поднесоха на публиката разнообразна програма от различни области на хоровото изкуство - православни песнопения, възрожденски и патриотични песни, музика от чуждестранни автори, фолклорни обработки, а също така и песни за най-малките от публиката.

Най-емоционалният момент на концерта беше изпращането на Симона Георгиева – абитуриентка от СУЕЕ „Св. Константин – Кирил Философ“. Тя получи от Влайкова икона на Свети Георги Победоносец, който да я пази и закриля и да й напомня, че винаги ще бъде част от детско-младежкия хор. Ръководството на Общински младежки дом поднесе на Симона плакет за принос в дейностите на дома и диплом за отлично овладяване на хоровото изкуство. От своя страна тя изрази искрените си благодарности към Мина Влайкова и към всички хористи, като сподели, че участието й в хора е едно от най-хубавите неща, които са й се случвали досега. Симона получи бурни аплодисменти, а хористите я поздравиха с песента „Училище мое“. Концертът завърши с „Многая лета“ и букети с цветя за диригента – Мина Влайкова и пианиста – Божена Петрова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама