Кристина Димитрова и Орлин Горанов пеят за аспаруховци

08:10, 17 юни 17 / Култура 25 433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес в Аспаруховия парк започва петдесетото юбилейно издание на празника „Аспарухово пее и танцува“. Организатори са районната администрация и читалище „Просвета 1927“. Празникът ще продължи два дни.

Началото в 11 ч. днес ще даде концерт на детски състави под надслов „Ние сме бъдещето“. От 14 ч. ще се изявяват състави от региона. Час по-късно започва концертът на любителски танцови и певчески състави под мотото „На мегдана край морето“.  От 16,30 ч. Ще има изпълнения на състави от община Варна, а от 18 ч. е концертът на представителния духов оркестър на Военноморските сили.

Празничната програма продължава от 18,30 ч. с водосвет и поздравления за жителите на южния варненски район, а в 19 ч. е фолклорният концерт на читалище „Просвета 1927”. От 20,30 ч. за аспаруховци ще пеят Орлин Горанов и Кристина Димитрова. Вечерта ще завърши с празнична заря.

В неделя от 11 ч. в парка започва традиционният конкурс „Мини мис и мини мистър Аспарухово". Той се провежда в две възрастови групи – от 4 до 6 и от 7 до 9 години. Децата ще дефилират в официално облекло и ще покажат таланти с изпълнения по собствен избор. Организаторите от районната администрация, Община Варна и НЧ „Просвета 1927“ са им приготвили много подаръци и изненади.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама