Над 120 ползват социална услуга по проект „Подкрепи ме” в Добрич

16:06, 17 юни 17 25 497 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От септември миналата година Община Добрич предоставя социални услуги  по проект „Подкрепи ме” в изпълнение на договор по процедура „Независим живот”, съобщават от общинската администрация.

За включване в услугите са подадени повече от 170 заявления от лица и деца в невъзможност за самообслужване, за ползване на „Личен асистент”, „Социален асистент” и „Домашен помощник”. Общината включва нови 13 лица от чакащите за личен асистент, с което броя на обхванатите до момента, ползващи грижи в домашна среда надхвърля 120 лица и деца, обслужвани от 60 доставчици.

След извършване на мониторинг оценките на потребителите и индивидуалните планове се актуализират, за да се отговори адекватно на идентифицираните потребности на нуждаещите се лица.

Асистентите, които за първи път участват в проекта, преминават въвеждащо обучение. След придобиване на практически опит се  включват  в регулярни супервизии, които са предвидени до края на проектния период.

На този етап се провежда надграждащо обучение с всички назначени, за да се осигури възможност за споделяне на добри практики и получаване на специализирана подкрепа  при реализацията на тези специфични услуги, насочени към най-уязвимите групи на обществото, посочват още от Общината.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама