Седем са ранените американски военнослужещи от афганистански войник

20:32, 17 юни 17 / Свят 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Седем американски военнослужещи бяха ранени от афганистански войник в база в северен Афганистан. Това е второто т.нар. вътрешно нападение за една седмица срещу американските сили, предаде АФП.

Командването на операцията на НАТО за подготовка, съветване и подпомагане на силите за сигурност в Афганистан “Решителна подкрепа”, което наброява повече 13 000 души, от които 8400 американци, съобщи, че седемте ранени са евакуирани, за да им бъде оказана медицинска помощ.

Афганистанският войник открил огън бе убит, се посочва в комюнике на командването, като се уточнява, че атаката е била извършена в базата Шахин, една от най-големите в страната, разположена на десетина километра от Мазар-и-Шариф.

Според говорителя на афганистанското министерство на отбраната Мохамад Радманиш американските военнослужещи били на посещение в базата Шахин, когато били ранени при нападението. Първоначално той съобщи за трима ранени американци.

В комюнике талибаните приветстваха войника-патриот, извършил нападението, без да уточняват дали той е от техните редици.

Пентагонът се готви да обяви изпращането на няколко хиляди военнослужещи допълнително, за да спре разширяването на действията на ислямистките бунтовници. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама