Вашингтон призова сирийската опозиция да спазва примирието в Дераа

21:41, 17 юни 17 / Свят 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

САЩ приветстват всякакви усилия за намаляване на напрежението в южна Сирия, гласи изявление на говорителката на Държавния департамент Хезър Науърт.

По-рано днес командването на сирийската правителствена армия обяви едностранно прекратяване на огъня в южния град Дераа, който влиза в действащите от 4 май зони за деескалация в Сирия. Армията спря военните действия от 12:00 часа днес за 48 часа. Решението е взето, за да се съдейства на усилията за националното помирение в страната“, обяви военното министерство.

Хезър Науърт обяви, че САЩ приветстват тази инициатива и отбеляза, че „опозицията също трябва да спре атаките, за да се съхрани спирането на огъня и се надяваме то да бъде продължено“.

Представителката на Държавния департамент изрази също надежда, че нуждаещите се сирийци сега ще могат да получат хуманитарна помощ. „САЩ продължават да подкрепя конструктивните усилия за деескалация на насилието в Сирия и осигуряване на доставки с хуманитарна помощ, продължавайки борбата с „Ислямска държава“ и „Ал Кайда“, резюмира тя

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама