Соня Йончева: За мен е чест да пея пред българска публика

23:27, 17 юни 17 / Култура 25 985 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 18 юни българската публика ще е първата, която ще чуе Вердиевия репертоар на Соня Йончева, с който през 2018 г. сопраното ще обиколи цяла Европа. Ден преди големия концерт в София, определяната като новата Мария Калас сподели за читателите на Topnovini.bg:

„За мен България винаги е била приоритет и знам, че е трудно да се организира събитие с такъв мащаб, но наистина исках да го направя и благодаря за предоставената възможност на организаторите от НДК. Чест е за мен да пея в родината си", каза пред журналисти ден преди концерта си оперната звезда Соня Йончева.

Тенорът и брат на Соня Йончева – Марин Йончев (на снимката долу) сподели, че за него е огромно щастие да бъде отново в НДК. „Трябва да знаете, че за един артист е най-хубаво да бъде у дома и да пее пред собствена публика и то репертоара на Верди – любимецът на българските зрители".

Снимка: НДК

Един от най-вълнуващите млади диригенти и съпруг на оперната дива – Доминго Хиндоян разкри какво е да дирижираш съпругата си: „Да имаш голям артист у дума не е никакъв проблем. Соня изключително добре разбира музиката и съм истински щастлив, че имам възможност да работя с нея. Уча много от нея и нейните способности".

„Концертът на Соня и фактът, че тя е тук, е оценка за това, че в България има професионални екипи, които могат да осъществят подобен мащабен проект. Целта ни да превърнем НДК в най-авторитетния център за култура вече е факт. Финалът на нашия сезон с концерта на Соня е доказателство за това", каза изпълнителният директор на НДК Мирослав Боршош. 

Преди броени дни Соня Йончева покори оперния дом на великата Мария Калас и го направи като истинска звезда. Медиите в Италия гръмко отразиха триумфалния дебют на българското сопрано в Ла Скала с ролята на Мими от операта „Бохеми" в легендарния спектакъл на Франко Дзефирели.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама