bTV срещу Нова: Битката за рейтингите започва

14:00, 07 сеп 17 25 1219 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Тази есен двете частни национални телевизии обещават ожесточена битка за зрителското внимание. Въпреки това по същество и bTV, и Нова ще заложат на най-доброто от познатите си формати и нищо кой знае колко ново и различно в новините и публицистиката.

bTV: Ново начало и още от същото


Дамското трио Мариана Векилска, Жени Марчева и Диана Любенова стартира новия сезон от 9 септември, точно в 8:00 ч. с ексклузивен гост на живо актьорът Томас Влашиха, известен като Многоликия от култовия сериал „Игра на Тронове“.

Новият сезон на „Тази събота и неделя” обещава още по-динамичен ефир, приключения извън студиото в интригуваща и атрактивна обстановка, както и две нови рубрики – любопитно от света на спорта и „(Не)обикновените истории“ на чаровния репортер Александра Кръстева.

От 11:00 ч. Петя Дикова ще поднесе най-актуалните новини за звездите от развлекателната индустрия в първото лайфстайл издание за сезона на "Cool…T”.


След като Нова телевизия обяви края на "Комбина" Светослав Иванов и екипът на „120 минути” ще имат по-трудната задача да се конкурират с тв игра - "Сделка или не".

Две изцяло нови рубрики в "120 минути" ще ни дават поводи за размисъл над минало и настояще, както и причини да съхраним родолюбието си с надежда за бъдещето, обещават от bTV. „Изчезваща история” е поредица за българската памет, заключена в емблематични, но изоставени сгради, в които някога е кипял българския дух, а „Талантите” издирва и показва умните и успели деца на България – спортисти, творци и изобретатели, които ни карат да се гордеем. В първото за сезона издание очаквайте ексклузивна среща с италианската поп легенда Ал Бано, който отваря дома и сърцето си за зрителите на bTV.


Точно в 20:00 ч. bTV ще постави „Ново начало” с третото издание на най-българското риалити „Фермата”. Популярният телевизионен формат ще бъде основен акцент на есенния сезон, залагайки на изпитаната вече формула от по-дълги, 90-минутни, епизоди, но вече всеки делничен ден и напрегнати дуели в неделните вечери. „Фермата 3” ще бъде най-суровият и атрактивен сезон досега. Освен да оцеляват и да овладяват селскостопански практики, младите фермери ще се учат и на българска история и традиционни занаяти.

От 11 септември, всеки делник от 17:30 ч. „Лице в лице” дискутира най-значимите, горещи и спорни теми, свързани със събитията и героите от деня. Събеседниците на Цветанка Ризова, които рядко се появяват в медиите, се изправят пред неудобните ѝ въпроси, за да покажат силата да говориш открито.

В 22:30 ч. се завръща и емблематичното „Шоуто на Слави”, за да  продължи да забавлява зрителите на bTV с актьорските превъплъщения на Краси Радков, Мариан Бачев и Тодор Башиянов. Част от предаването ще бъдат още актуалните рубрики, посветени на наболели социални проблеми и обществено значими събития, както и нови проекти.

На 16 септември от 16:00 ч. „Мармалад” ще продължи традицията да среща зрителите с най-популярните изпълнители, артисти и звезди в България. Към екипа на предаването тази есен ще се присъедини и неповторимата Мария Силвестър, която ще се погрижи да класира „10-те най”.

В 18:00 ч. Мартин Карбовски стартира нов сезон на „Втори план”, за да впие пронизващия си поглед в проблемите на самотата, патриотизма, образованието, агресията сред децата. Популярни българи застават редом до наглед обикновени хора, за да разкажат онова, което никой досега не се е сетил да ги попита.

През новия сезон предаването излиза отвъд границите на България, за да търси парарелите и втория план отвъд родната действителност. Първият брой носи името „Светове“, в който на една георграфска ширина съжителстват цели вселени от мечти, животи и перспективи.


В неделната сутрин на 17 септември известните личности на България отново влизат в студиото на Меги и Нели, за да споделят и коментират познати и непознати за зрителите факти от личния си живот в „Търси се”. Сред първите гости на дамския тандем са Pavell & Venci Venc', Вальо Михов, Радина Боршош и лекарите, специалисти по вътреутробни операции Чачева и Михова.

В 22:00 ч. „Папараци” дава заявка за още повече сензация през новия си сезон. Водеща на обновеното предаване става Венета Райкова, а в екипа влиза и популярният светски журналист Галина Чолакова.


След като мащабният български сериал, поръчан от телевизията, отново е върнат за корекции, на 19 септември от 20:00 ч. е премиерата на турската продукция с Толгахан Сайъшман (Чънар от "Сезони на любовта") и Амине Гюлше „Сега и завинаги”. Впечатляващата модерна драма разказва историята на две жени, които се борят за сърцето на един мъж.

В празничния 22 септември от 12:30 ч. зрителите на bTV ще се пренесат на Първия северозападен фестивал на духовата музика с домакинството на Руслан Мъйнов и Берковската духова музика. Специални гости на концерта са известни духови музиканти от Северозападна България, детски състави и участниците на емблематичния фестивал „Гуча“ – оркестър „Дар – Мар” от Княжевац – Сърбия.

Основен акцент bTV Новините е обновената рубрика  „Вярваме в доброто с Лиляна Боянова“, която представя истории, оставащи встрани от обществения фокус, но могат да върнат надеждата на зрителите в силата на българския дух и доброто.

През септември зрителите на bTV ще се насладят и на разнообразна филмова програма с едни от най-популярните блокбъстъри. Сред заглавията в съботно-неделната праймтайм програма са „Транспортър”, „Мрежа от лъжи”, „Лошият лейтенант: Пристанище на служба – Ню Орлиънс”, „Здрач”, „Бел Ами”, „12 години робство” и други.

Нова: Рокади в публицистиката, нова визуална идентичност и акцент върху риалити шоутата

 
Мира Иванова Снимка: Нова телевизия

Тази събота, 9 септември, “Събуди се” се завръща в обичайното си време от 8.00 до 11.00 ч., но в нов формат, отбелязват от Нова телевизия.  В събота сутрин Мирослава Иванова отново ще прави оценка на отминалата седмица, а в неделя  ще се събуждаме с Лора Крумова и различния поглед към актуалните събития.

 
Лора Крумова Снимка: Нова телевизия

Екипът на Лора ще продължава да разказва историите, които вълнуват в сутрешните часове на уикенда, а репортерите на “Събуди се”, както досега, ще следят горещите теми в събота и неделя. Не става ясно каква е била причината за рокадата и спирането на "Комбина", както и какво ще прави Галя Щърбева. Досегашният водещ на "Събуди се" Деян Веселинов е компенсиран с рубрика в "Здравей, България". Там ще се подвизават вече и Мондьо и Ива Софиянска.

Част от водещите и продуцентите на предавания в медиата гостуваха вчера в сутрешния блок, за да представят акцентите в есенната програма. Сред тях са новият сезон на X Factor, и най-романтичната версия на VIP Brother досега, чиито стартове са планирани съответно за 10 и 11 септември от 20.00 ч.


“На кафе” се завръща в ефир след лятната си ваканция с ново студио, разкри Гала. Друга изненада е, че до емблематичната водеща ще застане нейната половинка в живота Стефан като ководещ и ще проправи пътя и на други известни личности, които ще партнират на Гала в ефир. С това водещата обори слуховете от последните дни, че е в конфликт с ръководството на телевизията и новият сезон е под въпрос.


“Къщата тази есен също е с нов декор и прилича на любовно гнездо. Защото Big Brother, който е бил всякакъв – греховен, социалистически, бил е изкусител, тази година ще бъде на вълните на любовта. Ще бъде много различен и ще имаме много интересни Съквартиранти”, разкри вчера Ники Кънчев и добави, че отново ще бъде в обичайната си роля, но и “тук ще има някои изненади”. До момента няма официално обявени съквартиранти, въпреки че из медиите се спрягат Николета Лозанова, Даниел Петканов, Енджи Касабие и фолкзвездата Мария.

“Новината тази година за X Factor е, че ще бъдем само в неделя.  Епизодите ще бъдат доста по-дълги – по два часа, а живите предавания на концертите няма да бъдат разцепени на две.  Ще бъде един голям концерт, в края на който някой ще си тръгва, още същата вечер”, съобщи Магърдич Халваджиян отново в студиото на "Здравей, България".

Играта “Сделка или не” също се завръща с нов сезон от 10 септември, всяка неделя, в 18.00 ч. като ще влезе в пряка конкуренция. “Банкера е решил, че този сезон трябва да играят каръците – всички, които са спечелили монетки, дребни суми или предметни награди. Вярвам, че този път те ще си тръгнат с пари, защото каръкът е моментно състояние”, сподели Румен Луканов.

Всеки участник ще си тръгва от студиото със 100 лева, а голямата награда в “Сделка или не” този сезон е килограм злато. За да се пресече каръкът, кутиите ще бъдат отваряни от 22 момичета.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама