ЕК награди Париж за най-иновативен европейски град през 2017

10:00, 12 ное 17 / Свят 25 443 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Париж бе избран за иновативна столица за 2017 г. в надпревара с други десет финалиста. Осигурени са 1 млн. евро по линия на програма Хоризонт 2020 за подпомагане на усилията на гражданите във връзка с иновациите.

През последните години Париж се утвърди като иновативен център, изграждайки над 100 000 кв. м. инкубатори. В момента градът е домакин на най-големия старт ъп кампус. Париж е даван за пример, поради факта, че 5% от бюджета му се разходват за проекти, предложени от гражданите.  

Освен Париж бяха наградени Талин и Тел Авив. Според организаторите Талин е заслужил наградата си, тъй като се развива като град, които е тестово поле на иновативни технологии. Например, общината насърчава използването на самостоятелно движещи се коли и доставки на пратки от роботи.

Тел Авив ще използва наградата за приоритети си в образованието, за да подсили Инициативата си за умно образование, включваща сътрудничество между учителите, родителите, учениците и местни технологични стартиращи компании.

Карлос Моедас, комисар по образованието, науката и иновациите споделя по време на награждаването, че: „Развитието на градовете не е предопределено от големината и населението им, а от визионерството и силата, дадена на гражданите. Някои градове не се боят да експериментират. Не се притесняват да включват гражданите си в развитието и изпробването на нови идеи.“


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама