Деца във Вълчи дол залягат над български език в допълнителни занятия

17:00, 12 ное 17 25 598 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Допълнителни занимания с деца, за които българският език не е майчин, се провеждат в община Вълчи дол.

Целта е малките момченца и момиченца да могат по-бързо и лесно да се адаптират и да почнат да учат, научават и разбират уроците си.

Заниманията се водят от експерти, които работят и за повишаване на мотивация на децата и родителите за участие в образователния и възпитателния процес, за продължаване на образованието и записване в първи клас.

Паралелно с това са организирани и клубове: „Традиции и обичаи”- запознаване с ромския и българския бит, култура, традиции и обичаи; фолклорни области; обреди и обичаи изработка на апликации и рисунки с традиционни фолклорни орнаменти, мотиви и др. „Етно Танци” с разнообразни дейности, целящи създаване и поддържане на училищни и културни традиции, различните култури,свързани с етническа принадлежност,музика, танци и др. В работата на клубовете по интереси са включени деца от общината от четирите детски градини.

Бяха проведени над 180 индивидуални срещи с деца за социално и психологическо консултиране.

Проектът „Подкрепа за предучилищното възпитание и активно социално приобщаване на децата от община Вълчи дол” е финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове. Водеща организация бе община Вълчи дол, а партниращи детските градини "Здравец“, "Слънце“,"Звездица“,"Надежда Крупская" и сдружение „Асоциация за Европейско развитие“, стана ясно на пресконференция, проведена в община Вълчи дол.


 

 

 


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама