Джуди Денч изпитва трудност да гледа собствените си филми

11:20, 04 дек 17 / Любопитно 25 481 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На актрисата Дейм Джуди Денч й е трудно да гледа собствените си филми.

82-годишната актриса се бори с дегенерация на макулата, което кара човек да преживее постепенна загуба на зрение и признава, че е "не толкова забавно" да гледате филми, тъй като тя пропуска някои части от филма.

Говорейки на Международния филмов фестивал в Санта Барбара в Калифорния, където тя беше почетена за дългогодишната си кариера, тя каза: "Аз ‘влизам’ във филма, но мой приятел обикновено трябва да каже:" Той я целува сега." или "Той е на ход.”, много неща ми убягват, не е толкова забавно".

Джуди разбира за заболяването си, след като се мъчи да прочете сценарий и трябва да го отпечата с много голям шрифт, но е сигурна, че това няма да я накара да се откаже от кариерата си.

Тя обясни: "Просто искам да продължа да бъда способна да върша нещата, няма да бъда победена от очите си, например.

"Имам макулна дегенерация, което означава лечение на всеки шест седмици. В моите сценарии, моят шрифт е с размер 22, така че можете да си представите... ако правим сонет от 14 реда, всички останали ще имат една страница, а аз ще имам 14. Това е абсурдно, това е фарс, но няма да се откажа.”

Джуди намира рисуването за терапия.

Тя споделя: „Рисувам много и сега го намирам за много, много трудно, защото ако погледна нещо и после погледна на друго място, очите ми не се адаптират достатъчно бързо.

Тогава си помислих „Това е смисълът на рисуването. Да нарисуваш това, което виждаш”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама