Установиха кои са седемте водещи причини за изневяра

19:30, 19 яну 18 / Любопитно 25 467 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Главната причина за изневерите е липсата на любов, установи проучване на екип американски изследователи, цитирани от "Индипендънт".

То е проведено сред 495 пълнолетни на средна възраст около 20 години. Всеки от участниците е бил попитан дали е изневерявал и защо. Така учените стигнали до извода, че съществуват седем главни причини да кръшкаме, съобщава Дарик.

Отлетялата любов е основната причина за 77 % от хората. Те признали, че са потърсили забранена връзка, защото вече не са влюбени в половинката си. Според експерта по връзки Челси Трескот, това по-скоро означава, че кръшкачите не чувстват любовта на партньора си.

Сексуалното разнообразие е втората по популярност причина. Много хора отговорили, че искат "по-голямо разнообразие от сексуални партньори". 41% от хората казали, че не се чувстват обвързани с половинката си.

"Бях толкова пиян/а" може да изглежда като най-древното извинение, но то важи за много прелюбодейци, всъщност за 70% от тях. Алкохолът обаче може да замъгли преценката на човек, но не може да го направи напълно друга личност. Прелюбодеянието не е нищо друго, освен коктейл от емоции, отбелязват сексолози.

Повече от половината участници в изследването признали, че несигурността им ги кара да изневеряват. Мотивацията им е да подсилят самочувствието си.

Гневът е причината 43% от запитаните да прелюбодействат. Дали те си връщат за това, че и на тях са им изневерили, или са имали вбесяващ ден в офиса, което ги кара да се отдадат на ласките на страстен колега, не е ясно.

Приблизително една трета от доброволците са изневерили, защото им се е правело секс. По-голямата част от онези, които избират секса като главна причина, са мъже.

В същото време жените са по-склонни да посочват като причина пренебрегването или игнорирането им във връзката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама