Нинова: Никога на международен форум не съм гласувала "За" Истанбулската конвенция

12:20, 02 фев 18 / Политика 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Никога на международен форум, нито на Социалистическия интернационал, нито на ПЕС, не съм гласувала „За” Истанбулската конвенция", заяви пред журналисти в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова, коментирайки появилата се в медиите информация, че никой от групата на БСП не е гласувал против Истанбулската конвенция на форума в Лисабон.

„Първата позиция беше, че сме подкрепили. Втората – че не сме гласували. Не знам каква ще бъде третата”, посочи Нинова.

„На заседанието на Съвета на ПЕС в Лисабон цялата българска делегация не е присъствала на гласуването. Тук съм благодарна на екипа на Сергей Станишев, който по това време ни беше организирал двустранни срещи с лидерите на други делегации. Ние дори физически не сме били в зала”, допълни още тя.

Коментирайки организираното от евродепутата и лидер на ПЕС Сергей Станишев посещение на Кризисен център за жени, жертви на домашно насилие, както и неговата подкрепа за Истанбулската конвенция, лидерът на БСП заяви: „Не го определям като напрежение, а като различни позиции. Естествено, че е право на ПЕС да се посещават такива центрове. По темата „домашно насилие” ние нямаме различия. Имаме различия по текстовете, които въвеждат социален пол и нестандартни роли на пола”.

Корнелия Нинова подчерта още, че е нормално и демократично по темата да има различни мнения.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама