Любители на водния спорт "Уейкбординг" се възползваха от наводнения Париж

20:45, 02 фев 18 / Свят 25 442 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Обилните валежи в Париж доведоха до преливане на река Сена. Реката се е повишила с шест метра повече от нормалното за това време на годината. Силни дъждове накараха речните брегове да наводнят провинции в долината на Сена, наводнявайки малки градове и селища. Това доведе до притеснения относно икономическата дейност на френската столица.

Туристически лодки бяха спряни, лебеди заплуваха на места, където обикновено има тротоари. Дори плъхове бяха принудени да плъзнат из улиците на Париж поради наводнението, изтласквайки ги от убежищата им. Френският вестник Le Monde информира, че потопът ще намали популацията на плъхове, но предупреди, че много от гризачите ще търсят нов дом в резултат на наводняването на техните гнезда .

Лошото време и наводненията в Париж, обаче не се оказаха проблем за двама тийнеджъри от Рюел Малмезон – преградие на Париж. Младежите са любители на водния спорт „Уейкбординг“, който може да се сравни с водните ски, с разликата, че при Уекбординга могат да се изпълняват множество фигури и трикове. Двамата ентусиасти взеха свойте бордове и се пуснаха по наводнените улици. Бащата на един от младежите, заяви, че къщата им, разположена близо до река Сена, е попаднала в обсега на наводнението, най-вече мазето. Именно където е бил „борда“ на неговия син. Момчетата накараха притеснените за домовете си жители да се усмихнат и да бъдат една идея по-позитивно настроени

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама