Звезден рожденик: Аксел Роуз

09:20, 06 фев 18 / Култура 25 1221 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес рожден ден празнува вокалистът на рок-групата „Guns N’Roses” Аксел Роуз и навършва 56 години!

Аксел Роуз е роден на 6 февруари 1962 г. в Лафайет, Индиана (САЩ) с рождено име Уилям Брус Роуз младши.

Той е американски хард-рок изпълнител и автор на песни. Става известен като вокалист на рок-групата Guns N' Roses в края на 80-те години.

Има трудно детство и проблеми в училище. Баща му Уилям Роуз напуска семейството, когато Аксел е на две години и майка му се омъжва повторно. След брака ѝ, Аксел приема името на втория си баща и е прекръстен на Уилиям Бейли.

Още от малък Аксел проявява интерес към музиката, пее в църковния хор и учи пиано. Като тийнейджър, сформира група наречена Axl, а по-късно приема това име и като собствено. Когато става на 17 години, открива, че истинското му име е Роуз, а не Бейли и оттогава приема официално името Аксел Роуз. По-късно Аксел решава да добави и Уилям и цялото му име и досега остава Уилям Аксел Роуз (William Axl Rose). Аксел винаги е твърдял, че акронимът, който се получава от първите букви на имената му (WAR – от англ. война) е случайност. Като младеж Аксел има често проблеми с полицията и е бил арестуван неколкократно за побой и пиянство.

В началото на 80-те години Аксел напуска Индиана и се премества в Лос Анджелис. Там се свързва със своя приятел и бивш член на създадената от него група – Изи Страдлин и заедно решават да градят музикална кариера. Първоначално те сменят няколко групи, включително Hollywood Rose и L.A. Guns, но през 1985 г. създават Guns N’ Roses заедно със Слаш(соло китара), Дъф Маккагън (басист) и Стивън Адлър (барабани).

Дебютният албум на групата, наречен Live ?!*@ Like A Suicide, излиза през 1986 и е демо-лайв в 10 000 екземпляра.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама