Режисьорът на "Възвишение" стана Мъж на годината 2017

08:20, 06 фев 18 / Култура 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Режисьорът Виктор Божинов стана "Мъж на годината 2017". За десета поредна година "Дарик радио" раздаде наградите си за най-успешни български мъже, които са се доказали и са фокусирали общественото внимание върху себе си през изминалата една година.
 
Режисьорът на филма „Възвишение” Виктор Божинов се състезаваше с още двама претенденти за отличието, избрани от комисия - тенисиста Григор Димитров и предприемача Ивайло Пенчев. По регламент за тях се гласуваше онлайн, като финалното решение за „Мъж на годината” се взе от жури на радиото. 

През годините отличието са печелили редица достойни хора - от президента Желю Желев през футболистите Христо Стоичков и Димитър Бербатов до учителя Теодосий Теодосиев. 
 
46-годишният Божинов е режисьор на екранизацията “Възвишение" по едноименния роман на Милен Русков. Лентата тръгна по кината през ноември 2017 година и бе определена като най-широко разпространеният български филм в новата история на родното кино. 

Името на победителя се свързва и с едни от най-качествените епизоди в българските сериали „Стъклен дом“, „Столичани в повече“, „Под прикритие“. Виктор Божинов е работил със световни имена в киното като Режис Варние, Фолкер Шльондорф, братя Тавиани, Тимур Бекмамбетов, Майкъл Аптед и други.
 
На церемонията бяха отличени още Кирил Маричков, Валди Тотев и Георги Марков – „Щурците”, които през 2017 година отпразнуваха своята 50-годишнина от сформирането си.
 
Журналистката Василена Гръбчева е победителят в категория „ТВ чар”, а Магърдич Халваджиян грабна приза за продуцент на годината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама