Паника на Уол Стрийт след сриване на индекса "Дау Джоунс"

08:50, 06 фев 18 / Свят 25 476 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Паника настъпи на "Уолстрийт" снощи след като индустриалният фондов индекс "Дау Джоунс" се срина за по-малко от час с почти 1600 пункта. Това се случва след месеци еуфория, изтъквана редовно от президента на САЩ Доналд Тръмп.

Предаван на живо по телевизията, сривът на "Дау Джоунс" прикова вниманието на минувачите в Ню Йорк. След леко повишаване, последвало срива, до затварянето на борсата "Дау Джоунс" загуби 4,6% - най-големият спад след финансовата криза от септември 2008 г.

Белият дом реагира с уверението, че вниманието на президента Тръмп е насочено към дългосрочните фундаментални показатели на икономиката, която остава изключително силна, съобщи БНТ.

"Дау Джоунс" повлече след себе си и други индекси. Тази сутрин спад от над 4% последва на борсата в Токио, където индексът "Никей" загуби 929 пункта - най-ниската стойност от октомври.

В момента, когато "Дау Джоунс" се срина, президентът на САЩ говореше на събитие в щата Охайо, но не каза нито дума за борсите. Тръмп не е пропускал да се похвали винаги, когато индексите се повишават, отбелязват анализатори.

Сътресението на "Уолстрийт" съвпадна с встъпването в длъжност на Джеръм Пауъл, новият президент на Управлението за Федерален резерв (американската централна банка). След като положи клетва, Пауел каза, че американската финансова система е по-силна и по-устойчива, отколкото е била преди финансовата криза през 2008 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама