Марк Зукърбърг: Направил почти всички грешки

09:33, 06 фев 18 / Свят 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 14-годишнината на Facebook съоснователят и главен изпълнителен директор на социалната мрежа Марк Зукърбърг заяви, че е правил много грешки.

„През годините съм направил почти всички грешки, които можете да си представите. Направих десетки технически грешки и лоши трансакции. Доверих се на лоши хора и назначих талантливи хора на неподходящи постове. Пропуснах важни тенденции и реагирах бавно на други. Пусках продукти, които носеха провал след провал”, написа той във Facebook.

Посланието му за 14-те години, изминали от създаването на Facebook, когато той беше студент в Харвардския университет, до превръщането на Facebook в най-голямата световна социална мрежа с над 2 млрд. потребители днес, е последното в поредица негови признания за допуснати грешки.

Facebook е критикуван за разпространението на фалшиви новини и се опитва да се справи с този проблем. Новото послание на Зукърбърг изглежда означава, че социалната мрежа постоянно ще прави оценка на функционирането си.

„Причината, поради която нашата общност съществува не е защото сме избягвали да правим грешки. Тя е нашето убеждение, че онова, което правим, е достатъчно важно, за да продължим опитите да се справяме с предизвикателствата, пред които сме изправени, знаейки много добре, че ще имаме още провали, но това е единственият начин да вървим напред”, пише още Зукърбърг.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама