Турски войник е убит и петима са ранени при ракетна и мортирна атака

10:30, 06 фев 18 / Свят 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Един турски войник е загинал, а петима са били ранени днес при ракетна и мортирна атака на бунтовници в сирийската провинция Ибдил, където турската армия изгражда наблюдателен пост.
Турските сили започнаха да изграждат поста в понеделник, а преди седмица голям турски военен конвой се бе насочил към същата област, но бе атакуван и принуден на отстъпи.
Регионът е едно от последните „убежища“ на бунтовници, които се противопоставят на президента на Сирия Башар Асад.

През декември сирийската армия, заедно с подкрепяните от иранците милиции и въздушните сили на Русия, стартира голяма офанзива, за да завземе територията в провинция Идлиб.
Отделно от това, Турция започна щурм в друга съседна част на Сирия, региона Африн, срещу кюрдските бойци, които я контролират.

През януари месец Турция стартира въздушната и наземната операция „Маслинова клонка“ срещу кюрдската милиция в северната част на Африн и това доведе до призиви на Иран към турския президент Ердоган да спре опустошителната военна офанзива.
Говорител на външното министерство на Иран, заяви: „Турция трябва да прекрати офанзивните си действия и да уважи суверенитета и териториалната цялост на Сирия. Тези действия могат да доведат до сериозна несигурност, нестабилност и тероризъм в страната.“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама