Цветанов обсъди в САЩ глобалната и регионалната сигурност

14:24, 06 фев 18 / Политика 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Въпроси от глобалната и регионалната сигурност обсъди председателят на ПГ на ГЕРБ  Цветан Цветанов със зам.-помощник държавния секретар на страната Матю Палмър. Цветанов се намира във Вашингтон за участие в Националната молитвена закуска при президента Доналд Тръмп. 

Той е запознал американският зам.-помощник държавен секретар с приоритетите на Българското председателство на Съвета на ЕС, както и с произтичащите ангажименти на българския парламент в тази сфера. 

На срещата в Държавния департамент е било обърнато специално внимание на парламентарното измерение на председателството и по-специално на предстоящата в средата на март среща в София по въпросите на правоохраната. И двете страни са били единодушни, че европейската перспектива пред страните от Западните Балкани е от изключителна важност за сигурността на региона и единствено по пътя на взаимното сътрудничество могат да бъдат постигнати трайни и необратими резултати на демократичните процеси. 

Матю Палмър приветства подписването на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония, като посочи, че това е пътят пред държавите от региона. 

Цветанов с Робърт Бенджамин

По-късно през деня Цветанов проведе политически срещи и в централата на Националния демократически институт във Вашингтон. Председателят на парламентарната група на ГЕРБ разговаря със старши директора за Централна и Източна Европа Робърт Бенджамин и с програмния директор за Централна и Източна Европа Кент Фог. Двамата са обсъдили регионалното сътрудничество, в това число и засилването на сътрудничеството с партиите от “център-дясно” от страните от Западните Балкани. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама