Фандъкова: Обстановката е усложнена, но се работи усилено

08:05, 27 фев 18 25 445 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Обстановката е усложнена, но се работи усилено и наистина всички дават всичко то себе си”. Това заяви тази сутрин столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти. През цялата нощ почистващите фирми са работили, допълни тя. 

„Продължава да се работи най-вече по основни улици - докато вали сняг, приоритет ще останат трасетата на градския транспорт. В момента на места има малки закъснения в градския транспорт, но когато започне трафикът, се очаква да станат и по-големи”, заяви Фандъкова.

„Моля всички да бъдат много внимателни и съветвам хората, които излизат с автомобилите си, да се съобразят с метеорологичните условия“, каза още тя и уточни, че и двата пътя до Витоша днес са отворени. "Очаква се да вали до обяд - така че ще продължи тази усложнена обстановка. Ще продължим да работим през целия ден", обясни Фандъкова.

През нощта работиха 160 машини - всички са на разположение, на терен и ще продължат да работят през целия ден, заяви столичният кмет. Тя е категорична, че за несвършена работа общината няма да плати. Ако се види, че някъде не е почистено, там няма да се плати, коментира тя. Вчера специално съм поискала да не се заплаща обработките в "Люлин", там не се справи фирмата определено, допълни столичният кмет.

И днес остават затворени „синя” и „зелена зона”.

198 души без дом са пренощували в кризисния център на общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама