Нискобюджетна авиокомпания заряза група българи в Румъния

09:41, 27 фев 18 25 464 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Голяма група българи бедства на летището в румънския град Тимишоара. Те са летели с полет на "Райънеър" от Лондон, който е трябвало да кацне снощи в 20:15 в Пловдив, съобщи БНТ. Заради лошите метеорологични условия, полетът е бил пренасочен първо към летище София, а в с последствие е кацнал в Румъния. 

Сънародниците ни споделят, че нямат информация от авиокомпанията кога и дали ще могат да отпътуват. 

Около 120 човека са в Румъния. От 9 вечерта сме на летището. Българското посолство не съдейства, каза една от пътничките. Тя заяви, че от вчера никой не вдига телефона в посолството ни в Румъния.

Ситуацията с блокираните наши сънародници в Тимишоара трябва да бъде разрешена в рамките на деня, според българското консулство в Румъния. Работим по казуса с кацането на българските граждани в Тимишоара. Има два автобуса, изпратени да вземат хората, но част от тях не се качиха по неясни причини, каза консулът на България в Букурещ Мирчо Иванов.

Част от гражданите бяха настанени, но друга не. Очакваме и връзка с представители на "Райънеър". Поради метеорологичните условия нямаше как да изпратим на място дипломатически представител, каза още консулът ни. Опитваме се да решим казуса през компанията превозвач.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама