Борисов поиска от премиера на Чехия всички документи за сделката с ЧЕЗ

14:14, 27 фев 18 / Политика 25 522 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Премиерът Бойко Борисов се е обадил днес на своя чешки колега Андрей Бабиш и го е помолил да предостави всички документи, които са в Чехия и касаят сделката за покупката на българския бизнес на ЧЕЗ в България. Информацията дойде от изявление на заместник-председателя на ГЕРБ и лидер на парламентарната група на партията Цветан Цветанов след среща на ръководителите на партиите в управляващата коалиция, съобщи "Дневник".

Самият разговор се е провел по време на срещата. Цветанов каза още, че сделката за ЧЕЗ ще бъде обсъдена също на заседания на комисиите по енергетика и контрол на специалните служби, като на тях ще присъстват представителите на всички органите, ангажирани с проверки на покупко-продажбата. За момента това са Комисията за финансов надзор, Националната агенция за приходите, Комисията за енергийно и водно регулиране и Държавна агенция "Национална сигурност".

Цветанов обясни още, че на тези обсъждания ще бъде поканен и представител на президентската институция, тъй като и Румен Радев е демонстрирал интерес по темата. По-рано днес държавният глава обяви пред журналисти, че сме свидетели на скрито придобиване на дружеството.

Заместник-председателят на ГЕРБ обясни още, че едва след като минат всички обсъждания на сделката на ЧЕЗ, ще се мисли дали да бъде приета подадената оставка от министъра на енергетиката Теменужка Петкова и кой да я смени.

В отговор на въпрос, Цветан Цветанов обяви, че управляващата коалиция е стабилна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама