Жалба в КЗК спря реновирането на най-големия квартал в Асеновград

15:00, 27 фев 18 25 818 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жалба в КЗК на обществената поръчка за фирма-изпълнител блокира реализацията на проекта за благоустрояването на най-големия жилищен квартал "Запад" в Асеновград. Това съобщи кметът Емил Караиванов за БНР. Инвестицията е за над 6 милиона лева по оперативна програма "Региони в растеж". 

16 фирми са участвали в обявената обществена поръчка, а срещу решението на общинската комисия реагират две от тях. Само  жалбата на фирма "Запрянови" обаче е допусната за разглеждане от КЗК. Обжалването на процедурата ще попречи строително-ремонтните дейности да бъдат извършени в срок, затова общината реагира с писмо до Управляващия орган и настоява за удължаване на срока. 

Жалбата възпрепятства и навременното изпълнение на задълженията по договора за безвъзмездна финансова помощ, коментира Караиванов. Очаква се отговор от Министерството на регионалното развитие и благоустройство, а от градската управа очакват до края на годината проектът да бъде завършен. Той предвижда цялостно облагородяване на жилищния комплекс. 

Заложени са мащабни озеленителни дейности, рехабилитация на вътрешнокварталните улици и тротоари, изграждане на детски и спортни площадки и система за видеонаблюдение. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама