Балетът на Софийската опера гастролира в Италия (СНИМКИ)

18:00, 05 мар 18 / Култура 25 594 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шедьоврите на балетната класика „Лебедово езеро” и „Дон Кихот” ще бъдат показани на седем сцени в различни градове на Италия до 11 март от балета на Софийската опера. Сред градовете са Флоренция, Удине, Павия , Ровиго, Портогруаро, както и на остров Сардинния - Сасари и Каляри. Още преди трупата да замине, билетите за осемте спектакъла бяха изчерпани.  

В шестте спектакъла на „Дон Кихот” италианската публика ще се радва на изяществото на Марта Петкова, която скоро се завърна от гастрол в Неапол, с любимият й партньор - Никола Хаджитанев. Като Еспада и Мерседес ръководството е заложило на естетската визия на Катерина Петрова и Цецо Иванов, в ролята на Повелителката на дриадите ще бъде новата прима на операта Боряна Петрова. 

Участват още Кирил Иванов - Дон Кихот, Георги Аспарухов - Санчо Панса, Еленко Иванов - Гамаш, двойка приятели и приятелки - Венера Христова, Натали Братанова, Емил Йорданов и Матю Уитъл.

В двете представления на „Лебедово езеро” ще танцува Катерина Петрова, отличаваща се с изключителна душевност като Одета- Одилия. Тя ще си партнира с Цецо Иванов като принц Зигфрид и с Емил Йорданов в ролята на Ротбарт, шут ще бъде доказалият се в това амплоа Георги Аспарухов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама