Футболният еквивалент на олимпийския огън ще мине през България (СНИМКИ)

10:00, 05 мар 18 / Култура 25 483 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специална селекция от футболни филми ще бъде прожектирана безплатно в рамките на София Филм Фест . Футболните фенове ще имат възможност да видят документалния филм, посветен на голямата звезда на Барселона – „Меси“, любимия на мнозина „Green Street Hooligans” с Илайджа Ууд и Чарли Хънам, „В търсене на Ерик“, в който Ерик Кантона раздава житейски съвети под режисурата на Кен Лоуч, биографичния филм "Стоичков", както и филма на Стефан Вълдобрев „Манчестър Юнайтед от Свищов“. 

Прожекциите са в кино Люмиер. Те са част от инициативата "Топката" (The Ball), определяна като футболния еквивалент на олимпийския огън. На всеки четири години от 2002 г. досега "Топката" стартира с първи шут от Лондон, обикаля европейските държави и стига до откриващата церемония на Световното първенство по футбол. 
Политици, футболисти и популярни личности подписват "Топката" и подкрепят местните кампании, които допринасят за общественото развитие и напомнят, че футболът има силата да обединява хората в целия свят. "Топката"насърчава инициативи, които утвърждават европейските ценности, подпомагат ощетени общности, образоват и дават достъп до култура и спорт.

Организаторите са подготвили изненади във вечерта на откриването на 22-рия София Филм Фест - 7 март в Зала 1 на НДК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама