Откриха черната кутия на разбилия се през февруари ирански самолет

00:41, 05 мар 18 / Свят 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 18 февруари при катастрофа на пътнически самолет в Иран загинаха 66 души. Летателната машина, която осигуряваше връзката по въздух между Техеран и град Ясудж, се разби в район на около 500 километра южно от иранската столица.

Разследващите органи, които в продължение на две седмици търсят останки от разбилия се самолет на авикомпанията Aseman Airlines, намериха „черната кутия“ на машината, както и телата на още няколко загинали.
Очаква се това да даде повече яснота за причините за трагедията.

Иран е претърпял няколко самолетни катастрофи през последните десетилетия и Техеран обвинява санкциите възложени от САЩ, които не позволяват вноса на нови самолети или резервни части.
Разбилият се през месец февруари самолет е произведен преди повече от 24 години. От Фондацията за безопасност на полетите заявиха, че машината е преминала през технически преглед преди около три месеца, след като е била „на склад“ в продължение на шест години.

 Макар че сделката със световните сили за ядрена програма на Техеран през 2015-та година доведе до отмяна на някои от санкциите, много на брой стари самолети още са в експлоатация, особено по вътрешни маршрути.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама