Външните министри на Русия, Турция и Иран ще обсъдят взаимодействието си в Сирия

10:27, 06 мар 18 / Свят 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министрите на външните работи на Русия, Турция и Иран – Сергей Лавров, Мевлют Чавушоглу и Мохамад Джавад Зарив ще проведат среща на 16 март в Астана, където ще обсъдят взаимодеиствието си по разрешаването на ситуацията в Сирия, заяви говорителят на турското външно министерство Хами Аксой.

Хами Аксой каза на пресконференция, че Анкара очаква, че САЩ ще предприемат конкретни стъпки за извличането на оръжия предоставени на сирийската кюрдска милиция.
Говорителят на турското външно министерство заяви, че турският външен министър Мевлют Чавушоглу ще посети Русия между 12 и 14 март, на 18 март ще се срещне с неговия колега от САЩ Рекс Тилерсън, а по време на предстоящо негово посещение в Германия, ще обсъди въпроса по екстрадирането на бившия сирийски кюрдски лидер Салих Муслим, който бе освободен от чешки съд миналата седмица, въпреки искането за екстрадация в Турция.

Друга крачка, която планират министрите на външните работи на Русия, Турция и Иран е да направят анализ на резултатите, постигнати през първата година на взаимодействието за разрешаване на ситуацията в раздираната от война Сирия, както и да набележат по-нататъшните си съвместни действия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама