Обрат: Лекарят, убил рецидивист, е дебнал жертвата. Децата и съпругата не са били там

11:47, 06 мар 18 25 585 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пълен обрат по случая с д-р Иван Димитров в Пловдив. Съпругата и децата на обвинения медик са живели в къща в Крумово и не са били в дома си по време на престъплението. 

По данни на прокуратурата лекарят е наблюдавал кражбата на Жоро Джевизов в продължение на 30 минути от гаража си до Областната управа в Пловдив и е стрелял с предварително зареден пистолет Валтер – незаконно притежаван. Стрелял е от упор.

В дома на д-р Димитров са намерени още незаконни оръжия.
 
Според данни на разследващите той се е опитал да прикрие следите от убийството – събиране на кръв, събиране на гилзи, укриване на огнестрелното оръжие, и е отказал категорично да се обади на тел. 112.

Д-р Димитров е направил самопризнания за незаконно притежавания пистолет и ще бъде освободен срещу мярка за неотклонение “подписка”. Две обвинения ще му бъдат повдигнати - за причиняване умишлено смъртта на Жоро Джевизов-Плъха при превишаване пределите на неизбежна отбрана и за незаконно притежаване на огнестрелно оръжие и боеприпаси. Наблюдаващият прокурор ще внесе и искане за изменение на мярката му за неотклонение от задържане под стража в подписка, тъй като няма опасност Димитров да се укрие.

В последните дни сме свидетели на вълна от протести. Хората се събраха в защита на Иван Димитров с искане за свобода за задържания, както и промяна на закона така, че да самозащитата да не се смята за убийство. 

Съпругата на арестувания лекар изрази мнение, че когато човек е нападнат в дома си, той трябва да има право да се защити. Тя каза, че се надява съпругът й да бъде освободен за рождения ден на голямата си дъщеря.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама