Открива се изложба в памет на жертвите на комунизма в галерия "Райко Алексиев" на 8 март

20:45, 06 мар 18 / Култура 25 511 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изложбата на скулптора Андрей Врабчев, озаглавена „Покаяние – паметник на жертвите на комунизма“, се открива в изложбена зала „Райко Алексиев“ в София на 8 март и ще продължи до 24 март.

„Повече от четвърт век посткомунистическите общности продължават да бъдат жертви на нашите комунистически режими. Звучи абсурно, но това е факт“, се казва в изявление на медиите за изложбата. „Страхът и изкривените ценности, предавани от поколение на поколение не ни разрешават да бъдем истински свободни и достойни, да вникнем в демократичните ценности и принципи и да се развиваме достойно и напредничаво“

Изложението има за цел да ни накара да почувстваме нуждата от покаяние, но също така да си зададем въпроса за необходимостта не от емоционална, а от историческа оценка на комунистическия терор, от общностите от бившия Източен блок – сега и като членове на ЕС като останалата част от европейската общност.

Врабчев работи в областта на монументалното и обществено изкуство. Изучава скулптура в Националната художествена академия София и Националната гимназия по изобразителни изкуства София. Той е автор на паметника на Майор Томпсън.

 

ЗАПОВЯДАЙТЕ В ГАЛЕРИЯ „РАЙКО ВАСИЛЕВ“, УЛ. „ГЕОРГИ С. РАКОВСКИ“ 125, СОФИЯ

Откриването е в четвъртък, 8 март от 18:00 часа

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама