Инцидент в завод „Арсенал”, има загинал (ВИДЕО)

10:56, 14 мар 18 25 513 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Един човек е загинал и един е обгорял при възпламеняване в завод 3 на „Арсенал” в Казанлък, съобщи БГНЕС.

Двамата са работили в склад, където е имало барут.

Загиналият е млад мъж на 27 години от село Шаново, с инициали Ц.В, а пострадалият К. Ж.- на 45 години от Казанлък.

Младият мъж е работил в "Арсенал" от две години, а пострадалият е със стаж от 10 години във фирмата.

При инцидента няма други пострадали.

Има нанесени материални щети на помещението, в което е работено. Останалите работници са изведени от помещението.

Пострадалият е настанен в Спешния център на Казанлък, за оказване на първа помощ. Пациентът е със сериозен процент изгаряния. По предварителна информация най- вероятно ще бъде настанен в Клиника по изгаряния в Пловдив. В момента пациентът се транспортира в болница в Стара Загора, след което най- вероятно ще замине за Пловдив.

На мястото на инцидента работят специализираните органи.

Запалена бъркалка е причината за инцидента в завод „Арсенал“. Това съобщи вътрешният министър Валентин Радев пред журналисти в София.

Не е имало взривове в завод „Арсенал“, запалила се е една бъркалка в помещение, в което се работи дистанционно”, каза Радев.

Това е помещение, където е бъркалката и където буквално се забърква някаква смес. Двамата работници са били вътре, а не е трябвало да бъдат вътре, не е трябвало да са там“, посочи още той.

Съгласно технологията и мерките за безопасност двамата работници е трябвало да бъдат извън въпросното помещение. Управлението на този процес е изнесен отвън, има си табло с бутони. Защо са били вътре ще става ясно, но са нарушили технологичната дисциплина. Запалва се сместа, няма взрив, пламва, обгаря ги. Това е особена смес, на барутна основа. Това не е взривно вещество“, уточни вътрешният министър.

"Изключително неприятен е инцидентът в завод „Арсенал“. Става дума за производствена авария", каза пред журналисти министърът на икономиката Емил Караиванов цитиран от Агенция „Фокус.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама