В МВнР започват консултациите за българската позиция по скандала "Скрипал"

07:30, 29 мар 18 / Политика 25 403 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В МВнР започват консултациите за българската позиция по скандала с отравянето на бившия шпионин Сергей Скрипал.. Българският посланик в Москва Бойко Коцев кацна късно снощи на летище София, повикан от премиера Бойко Борисов за консултации във връзка със случая. 

На Терминал 2 на летище София Коцев беше пестелив пред медиите относно темата "Скрипал" и заяви, че ще отговори подробно на въпросите, след като бъдат изпратени към пресцентъра.

„Както знаете има процедура. Съгласно процедурата получих указанията”, каза Бойко Коцев. „Аз съм тук по поръчение на премиера Борисов за консултации”, добави той и каза, че с МВнР консултациите започват още от четвъртък.

Посланик Коцев изрази желание да се срещне със семейството си, което го чака и не успя да отговори на въпросите на медиите.

Решението за извикване за консултации на българския посланик в Москва е в правомощията на правителството и то трябва да мотивира своите действия, коментира президентът Румен Радев. Той посочи, че това е стъпка, която не е била съгласувана с него.

„Солидарността е важен принцип, но тя не трябва да бъде сляпа. В такива сериозни случаи са необходими неоспорими доказателства“, подчерта още Румен Радев.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама