Критиците охулиха дебютния роман на Шон Пен

11:20, 29 мар 18 / Свят 25 414 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Първата изява на Шон Пен на литературното поприще не само не очарова критиците, но ги накара да произнесат тежка присъда - авторът е по-добре да се придържа към актьорската си професия, съобщи "Контактмюзик".

Дебютният роман на 57-годишния Пен, озаглавен "Bob Honey Who Just Do Stuff" ("Боб Хъни, който просто прави неща"), разказва историята на водопроводчик, превърнал се в убиец, информира БТА.

Актьорът изглежда използва първата си книга, за да сподели възгледите си за сегашното състояние на света. Романът например съдържа препратки към настоящия американски президент, описан като "изключително незряло 70-годишно момче-мъж", и движението #Аз също, окачествено като "кръстоносен поход на току-що проходило дете".

Броени дни след появата си на книжния пазар романът на Шон Пен заема незавидното 89-о място в списъка на бестселърите на "Амазон", а критиката не пести хулите си.

"Върхът на айсберга" в отзивите на критиците е рецензията на Клеър Фалън от "Хъфингтън пост", озаглавена "Писателят Шон Пен трябва да бъде възпрян". "Когато казвам, че Боб Хъни напомня за кошмар, имам предвид, че той е безсмислен, неприятен и ме кара да се потя в ужас и смут", пише Фалън.

В същия дух звучи и Марк Атитакис от "Ню Йорк таймс". "Какво си мисли Шон Пен? Да си пожелаем той никога да не се отказва от всекидневната си работа. С прозата си Пен явно се бори за награда за абсурд", пише критикът.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама