Хосе Карерас става "Доктор хонорис кауза" у нас

11:30, 29 мар 18 / Култура 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Великият испански тенор Хосе Карерас получи специална покана от Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ да бъде удостоен с почетното звание „Доктор хонорис кауза“. Най-голямото отличие за заслуги в областта на музиката, образованието и културата ще се присъди на Маестрото на официална церемония у нас, която ще се проведе в рамките на визитата за концерта на знаменития глас на 21 октомври в София.

„За нас ще бъде чест и привилегия, ако Вие Маестро Хосе Карерас – един от най-великите изпълнители на нашето време, приемете поканата ни да бъдете награден с най-високата титла на нашата Академия – Доктор хонорис кауза“ се упоменава в поканата, адресирана до легендарния глас.

Единият от знаменитите “Трима тенори” ще зарадва българската публика с още един впечатляващ, исторически музикален спектакъл в най-голямата зала у нас - Арена Армеец. Патрон на грандиозното събитие е Кавалерът на Златната топка Христо Стоичков, който ще се прибере в България специално за концерта на Маестрото. 

В паметното събитие участие ще вземе и новата оперна сензация на България – Росен Ненчев, който е един от 22-мата избрани от цял свят във втория майсторски клас на Хосе Карерас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама